Heb jij een bedrijf waarbij anderen in jouw auto’s rijden? Zo zorg je voor de beste verzekering!

In het tijdperk waarin we momenteel leven worden steeds meer mensen ondernemer en richten daarmee een eigen bedrijf op. Dit is uiteraard goed voor de economie. Zo’n eigen bedrijf brengt natuurlijk enorm veel voordelen met zich mee. Zo kun je je eigen werktijden indelen, bepaal je zelf wat er gebeurt binnen het bedrijf en is letterlijk sky the limit. Hoewel het dus erg veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Een van die nadelen is dat je moet zorgen voor goede verzekeringen binnen het bedrijf. In deze tekst bespreken we daarom uitgebreid waar een zakelijke autoverzekering voor dient en hoe je deze het beste kunt afsluiten. 

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Een autoverzekering zakelijk is een verzekering die je als bedrijf zijnde kunt afsluiten om je bedrijfsauto’s te beschermen tegen financiële schade in geval van een ongeluk, diefstal, brand of andere gebeurtenissen. Zo’n autoverzekering zakelijk is van essentieel belang om te hebben wanneer jij gebruik maakt van bedrijfsauto’s. Hierdoor kom je namelijk niet voor onvoorziene kosten te staan en weet je dat je goed bent verzekerd tegen schade die bijvoorbeeld een werknemer veroorzaakt.

Verschillende soorten verzekeringen

Wanneer jij je bedrijfsauto’s wilt verzekeren, is het belangrijk om hier even goed naar te kijken. Er zijn namelijk diverse verzekeringen met diverse dekkingen beschikbaar voor jouw bedrijfsauto’s. Een van de meest voorkomende verzekeringen is de standaard WA-verzekering. Dit is dan ook de minimale eis in Nederland waarmee jij je auto’s moet verzekeren. Een WA-verzekering dekt echter alleen de schade die jij of een werknemer aan een ander aanricht. Hiermee wordt dus niet de schade vergoed die jij of je werknemers hier zelf aan overhouden. Een betere optie voor de meeste bedrijven is het afsluiten van een beperkt cascoverzekering. Hiermee wordt de schade verzekerd die wordt aangericht aan een ander, maar ook de schade die je zelf hebt door bijvoorbeeld weersomstandigheden, diefstal, brand en ga zo maar door. Deze verzekering dekt dus net wat meer schades en is aan te raden voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Wanneer jij je compleet wilt verzekeren tegen onvoorziene kosten is het aan te raden om voor een allrisk verzekering te gaan. Deze verzekering dekt namelijk vrijwel alle schade. Hierbij kun je denken aan de schade die jij of een werknemer bij een ander aanricht, de schade die jij hier zelf aan overhoudt, schade doormiddel van diefstal, schade door weersomstandigheden en ga zo maar door. Dit is dus het complete pakket en aan te raden voor auto’s van 0 tot 6 jaar oud of een hoge waarde hebben. Een zakelijke autoverzekering afsluiten gaat eenvoudig via het internet en is vaak in zo’n 10-15 minuten geregeld. Wel is het belangrijk om deze te specificeren naar jouw behoeftes en wensen.